В Кульбакіно урочисто відкрили «сонячне дерево»

Встановлення E-tree набуває поширення в Україні. Наразі «сонячні дерева» встановлені в Івано-Франківську, Рівному, Тернополі, Харкові, Києві.

У Миколаєві перше «сонячне дерево», розташоване на перетині вул. Соборної та адм. Макарова, з’явилося у грудні 2018 року.

Проект “Громадського бюджету” “Освітлення центральної площі”, яким передбачено встановлення E-tree в Корабельному районі м. Миколаєва (вул. Райдужна, 38, біля Будинку культури), замовником якого є департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій, став одним із переможців в категорії малих проектів, набравши 184 голоси.

Релізація проекту допоможе власникам сучасних гаджетів будь-якого часу підживити власні пристрої.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич відзначив, що таке незвичайне насадження з’явилося завдяки активності городян і програмі «Громадський бюджет» та закликав усіх брати активну участь в ньому і підтримати ідеї, що сподобалися.

Заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук зазначив, що даний проект був втілений в життя за участю департаменту енергетики, енергозбереження та інноваційних технологій міської ради. Віце-мер висловив сподівання, що в найближчому майбутньому таких дерев в місті стане більше та подякував компанії Solar Service за втілення проекту.

 

Головними користувачами проекту мають стати жителі міста та гості, що активно використовують смартфони, планшети, тощо. В темний час доби дерево освітлюватиме площу.