«Це великий крок у досягненні наших цілей», Олександр Омельчук про Фонд енергоефективності

Співпраця з Фондом енергоефективності — це великий крок у досягенні тих цілей, які ставить перед собою департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій та профільний заступник.

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук під час ефіру передачі «Діалог» на телеканалі «МАРТ».

Віце-мер зазначив, що перебував за службовою поїздкою в столиці, де Миколаїв одним із перших міст в Україні підписав Меморандум про співпрацю з Фондом енергоефективності.

«Меморандум — це документ, який містить у собі наміри про майбутню співпрацю, і це — великий крок у досягненні тих цілей, які ми перед собою ставимо, а саме — енергомодернізація житлового фонду», — розповва Олександр Омельчук.

Він наголосив на тому, що Фонд енергоефективності — це нова державна структура, основна мета якої — надання фінансування на енергомодернізацію житла.

«Використання таких можливостей — головне завдання департаменту, а, відповідно, це призведе до підвищення комфорту жителів Миколаєва», — вважає віце-мер.

Олександр Омельчук розповів подробиці співпраці з Фондом:

«Навідміну від «теплих» кредитів, Фонд енергоефективності працює по двом встановленим моделям — моделі «А» та «Б». Модель «А» — це первинне переоснащення будинку, модель «Б» — вторинне, комплексне. Якщо по моделі «А» фінансування обмежується трьома мільйонами гривень, то модель «Б» — це може бути до 10 млн грн. Кошти надаються Фондом енергоефективності, а місто, як партнер, компенсує частину цих витрат, щоб для жителів це було посильно», — повідомив заступник міського голови.