«Ми маємо амбітні плани», — віце-мер Омельчук про програму «Теплий Миколаїв»

У Миколаєві продовжує діяти програма, завдяки якій компенсують теплі кредити — «Теплий Миколаїв».

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук під час ефіру передачі «Діалог» на телеканалі «МАРТ».

«Місто Миколаїв підключилося до Державної програми компенсації «теплих» кредитів разом зі створенням департаменту енергетики, енрегозбереження та запровадження інноваційних технологій. Наразі програма  нарощує оберти і ми наростили чисельність ОСББ, які приймають участь у цій програмі від нуля до більше, ніж сотня», — розповів віце-мер.

Олександр Омельчук повідомив, що має амбітні плани на майбутнє:

«Насьогодні ми на другому місті, разом із містом Рівне, де міська влада виділила 15 млн грн на компенсації «теплих» кредитів. До кінця року ми маємо амбітні плани просити депутатів використати ще 5 млн грн додатково, і тоді ми будемо, безумовно, в лідерах по Україні на компенсацію», — розповів він.

Він пояснив, що кількість охочих енергомодернізувати житло зростає:

«Це дає жителям наших багатоповерхівок модернізувати своє житло і отримати компенсацію не тільки від держави за програмою енергоефективності, але й від міста за програмою «Теплий Миколаїв. Вже понад 100 ОСББ скористалися цією програмою, і ми очікуємо до кінця року ще достатню кількість ОСББ, які використаюсть ці можливості», — повідомив заступник міського голови.

Віце-мер запевнив, що дія програми буде продовжена і на наступний рік, для того, щоб жителі ОСББ могли енергомодернізувати свої будинки.