«Ми раді співпрацювати з Республікою Корея», — Олександр Омельчук презентував закордонним гостям переваги індустріального парку «Енергія»

Миколаївщину з робочим візитом відвідав заступник голови місії республіки Корея в Україні О. Джунгін.

Пана Джунгіна цікавили підприємства та проекти, які може запропонувати Миколаївська область для корейських інвесторів.

Про переваги розміщення підприємств у індустріальному парку «Енергія» розповів заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук під час зустрічі з делегацією Посольства Республіки Корея, яка пройшла у Миколаївській облдержадміністрації.

«Миколаїв — досить привабливе місто з точки зору логістики. Індустріальний парк «Енергія» розташований в Корабельному районі на земельній ділянці площею 36 га. Головною метою «Енергії» є забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності, активізації інвестиційної діяльності, створення нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури», — повідомив Олександр Омельчук.

Віце-мер наголосив, що функціональне призначення індустріального парку полягає в створенні сучасного виробничо-промислового комплексу з розвиненою інженерно-транспортною інфраструктурою та комфортних умов для залучення стратегічних інвесторів в галузях переробної промисловості, а також науково-дослідної діяльності та у сфері інформації та телекомунікацій. Запуск такого об’єкта дозволить збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів, а інвестор отримуватиме прибуток.

Гість із Кореї розповів, що разом з колегами більш детально ознайомиться з пропозицією розташувати там виробничі потужності підприємств Республіки Корея.

Нагадаємо, рішення про створення першого індустріального парку під назвою «Енергія» ухвалили депутати під час сесії міської ради 17 липня 2018 року.