Миколаївська міська рада продовжила програму «Теплий Миколаїв»

Миколаївська міська рада більшістю депутатських голосів продовжила дію програми «Теплий Миколаїв» до 2022 року.

Про це стало відомо під час сесії Миколаївської міської ради, яка відбулася 20 грудня.

Як зазначив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, наразі програма  нарощує оберти.

«Завдяки програмі ми маємо змогу теромодернізувати заклади як бюджетної сфери, так і житловий сектор. На сьогоднішній день повністю завершено роботи з термосанації корпусу ЗОШ №60. Проведення аналогічної роботи планується ще на 47 об’єктах соціальної сфери. Безліч закладів бюджетної сфери ми забезпечили енергоефективними вікнами, а також замінили систему освітлення у деяких будівлях Миколаївських ЗОШ. Також 26 шкіл отримали індивідуальні теплові пункти. Окрім того, департамент енергетики реалізував проєкти з реконструкції системи вуличного освітлення по пр. Корабелів та  вул. Турбінній. Програма набирає обертів», — зазначив Омельчук.

Віце-мер повідомив, що в рамках реалізації програми «Теплий Миколаїв» на замовлення департаменту енергетики виконано заміну вікон та вхідних дверей на енергозберігаючі в 137 багатоповерхових житлових будинках Миколаєва, в тому числі з облаштуванням автоматичної системи освітлення з використанням LED-світильників у 67 багатоповерхових житлових будинках Миколаєва; ведуться будівельно-монтажні роботи на 206 об’єктах. Департаментом енергетики сформовано черговий перелік житлових будинків, в яких у наступних періодах буде проведено зазначені заходи.

Також Олександр Омельчук розповів, що у наступних роках продовжить активно  реалізовуватись один із заходів міської Програми «Теплий Миколаїв», а саме відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту за залученими в кредитно-фінансових установах кредитами на впровадження заходів з енергозбереження — наразі за супроводом КУ «Центр енергоефективності м. Миколаєва» реалізовано 131 захід з термомодернізації для 127 ОСББ, які отримали майже 22 мільйони компенсацій з місцевого та 32 млн з державного та обласного бюджетів.

Окрім того, депутати під час сьогоднішньої сесії додатково виділи 1 млн грн на компенсації » «теплих» кредитів.

Олександр Омельчук висловив подяку депутатському корпусу за позицію та розуміння важливості заходів з енергомодернізації для миколаївців.

Ініціатор програми Ігор Дятлов зазначив, що програма показала свою ефективність в місті і тому прийняття її на національному рівні стає вимогою часу.

«Програма» Теплий Миколаїв» стала ефективним інструментом, який дозволяє нам не лише мати комфорт, а й економити. Вважаю, що її прийняття рішень не лише у місті, а й на національному рівні — це вимога часу», — повідомив Ігор Дятлов.