Олександр Омельчук: Миколаїв став лідером з компенсацій «теплих» кредитів

У Миколаївській міській раді відбулося останнє в 2019 році засідання комісії з розгляду питань відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту за залученими в кредитно-фінансових установах кредитами на впровадження заходів з енергозбереження.

Довіра містян до «теплих» кредитів зростає, вважає заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук.

«Ми проводимо останню комісію з компенсацій теплих кредитів в 2019 році. Саме час підбивати підсумки. У 2017 році, коли фактично стартувала робота програми «Теплий Миколаїв», на останній комісії 2017 року ми раділи тому, що 12 ОСББ отримали 360 000 грн, а приватні особи — 1,8 млн грн.  В 2018 році ми компенсували миколаївцям майже 8,3 млн грн. А в 2019 році за програмою «Теплий Миколаїв» жителі міста отримали біля 15,5 млн грн компенсацій. Всього за увесь період 109 ОСББ виконали заходи з енергоефективності у своїх будинках», — розповів Олександр Омельчук.

Він повідомив, що результати виросли як кількісно, так і якісно, завдяки налагодженій роботі працівників Центру енергоефективності з місцевими ОСББ.

«За роки дії програми миколаївським ОСББ компенсували біля 26,2 млн грн «теплих» кредитів. Ми бачимо, що довіра жителів міста до програми «Теплий Миколаїв» зростає, і наразі ми займаємо лідерські позиції по Україні з компенсацій», — підкреслив віце-мер.

Директор Центру енергоефективності м. Миколаєва Юрій Гусаков вважає, що міська влада всіляко сприяє тому, щоб голів миколаївських ОСББ зацікавити в енергомодернізації їх будинків:

«Зростаючий попит на «теплі» кредити підтверджує зацікавленість жителів міста в енергомодернізації власних домівок, а міська влада в особі заступника мера Олександра Омельчука та депутатського корпусу всіляко цьому сприяє», — підкреслив Юрій Гусаков.

Він наголосив на тому, що у 2019 році збільшилася кількість ОСББ, які за допомогою компенсацій «теплих» кредитів встановили в будинках індивідуальні теплові пункти.

А ініціатор програми «Теплий Миколаїв», депутат Миколаївської міської ради Ігор Дятлов, розповів, що 20 грудня 2019 року більшістю голосів Миколаївська міська рада продовжила термін дії програми «Теплий Миколаїв», в тому числі і стосовно компенсацій «теплих» кредитів до 2022 року.

«Відтак сьогодні ми впевнені в тому, що в наступні роки зможемо допомогти миколаївцям робити їх домівки більш енергоефективними та комфортними», — наголосив Ігор Дятлов.

Карта реалізованих проєктів ТУТ.