Олександр Омельчук: ми підтримуємо програму «Енергодім», оскільки вона пропонує комплексне рішення для ОСББ

Миколаївська влада підтримує програму «Енергодім» від Фонду енергоефективності, оскільки дана програма пропонує компексні рішення з енергомодернізаціїї для ОСББ.

Про це заявив заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук під час робочої зустрічі миколаївської влади з представниками місцевих ОСББ.

Віце-мер ноголосив, що Миколаїв став одним із перших міст, що підписали Меморандум про співпрацю з державною установою «Фонд енергоефективності», надавши миколаївським ОСББ  додаткову можливість для втілення заходів з енергомодернізації.

«Енергодім» – це державна програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках. Ми підтримуємо програму, оскільки вона пропонує комплексні рішення для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Вважаю, що це гарна можливість комплексно енергомодернізувати свої домівки та отримати фінансовукомпенсацію не лише від Фонду енергоефективності, а й з міського бюджету», — розповів Омельчук та закликав місцеві ОСББ до активної участі в програмі.

Миколаївський міський голова Олександр Сенкєвич зазначив, що створення та підримка ОСББ — приорітет для місцевої влади, яка сприяє втіленню ініціатив у місті.

«Ми прагнемо гуртувати ОСББ навколо найкращих ініціатив. З появою програми «Енергодім» від Фонду енергоефективності, я, як міський голова розумію, що участь у ній наших мешканців дасть їм змогу економити на оплаті комунальних послуг, а нам — економити бюджет», — розповів Олександр Сєнкевич.

Максим Литвиненко наголосив, що наразі є вісім офіційно зареєстрованих заявок від місцевих ОСББ на участь в програмі «Енергодім» та попросив міського голову Олександра Сенкєвича та заступника міського голови Олекснадра Омельчука всіляко сприяти ОСББ, зокрема, і через компенсації з місцевого бюджету.