У Миколаєві відбувся навчальний семінар з енергоефективності для розпорядників бюджетних коштів

У Центрі енергоефективності м. Миколаєва відбувся навчальний семінар для розпорядників бюджетних коштів — представників управлінь охорони здоров’я, освіти та управління у справах фізичної культури і спорту.

Під час семінару директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Вячеслав Булах звернув увагу присутніх на специфіку встановлення енергозберігаючих вікон на об’єктах бюджетної сфери.

Він визначив переваги енергозберігаючих вікон та розповів, як перевірити вікна на енергоефективність.

«Максимального результату в збереженні тепла в будівлі можна досягти, використовуючи енергозберігаючі склопакети, які діють за принципом теплового щита — спеціальне напилення на поверхні скла запобігає витоку тепла з приміщення в холодну пору року, зберігаючи його у будівлі. В період спеки дана технологія дозволяє захищати приміщення від перегріву, відбиваючи частину  сонячних променів», — розповів Булах.

Окрім того, директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій пояснив, як саме повинні проводитися роботи з демонтажу та монтажу віконних конструкцій, на які специфікації необхідно звернути увагу та як перевірити якість цих робіт.

Директор Центру енергоефективності Юрій Гусаков підкреслив, що завдяки впровадженим заходах з енергозбереження на об’єктах бюджетнох сфери вдасться значно зекономити на оплаті комунальних послуг.

«Кожна зекономлена гривня зможе піти не на оплату «комуналки», а, наприклад, на облаштування навчальних класів, покращення харчування школярів», — вважає Гусаков.