У Миколаєві стартував Енерго-Fest!

З метою популяризації заходів енергоощадження, енергоефективності та альтернативної енергетики сьогодні на базі ЧНУ ім. Петра Могили стартував Енерго — Fest 2020!

В рамках фестивалю пройшла виставка-презентація енергоефективного обладнання, відбулося урочисте відкриття групи проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS) за напрямом підготовки «Енергетичний менеджмент та енергоаудит» та круглі столи.

Захід об’єднав усіх зацікавлених миколаївців — студентів ЧНУ імені Петра Могили, військовослужбовців, представників ОСББ, ОТГ, комунальні підприємства міста та проєктні організації.

Як зазначив у своєму вітальному слові заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук, Миколаїв займає лідируючі позиції в Україні в питаннях енергоефективності, адже і в житловому, і в бюджетному секторі активно впроваджуються заходи з енергозбереження. Відповідно, заходи з енергомодернізації набирають обертів і потребують збільшення кількості вузьких спеціалістів. Тому такий захід — реальна можливість підготувати та віднайти ті кадри, які згодом можуть професіно займатися питаннями енергозбереження у місті.
Керівник Центру енергоефективності м. Миколаєва Віталий Васильєв привітав учасників фестивалю і наголосив, що комунальна установа завжди радо сприяє усіляким ініціативам, які гуртують однодумців навколо енергозбереження.