«Це стало можливом завдяки симбіозу співпраці», — Олександр Омельчук про відкриття ДНЗ №87 після першого етапу термомодернізації

У Миколаєві закінчили перший етап робіт з комплексної термомодернізації дитячого садочку №87 “Вишенька”, розташованого в мкрн Ракетне Урочище.

Оглянули результат масштабної роботи Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, заступник міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Андрій Слободяник, представники підрядної організації та керівництво ДНЗ.

Віце-мер Олександр Омельчук зазначив, що успішна реалізація проєкту стала можливою завдяки плідній співпраці виконавчих органів міської ради та депутатського корпусу:

«Сьогодні ми тут завдяки плідній співпраці департаменту енергетики, міської влади, депутатів та керівництва навчального закладу. Тільки об’єднавши зусилля, ми можемо сподіватися на такий результат і пишатися ним».

«Раніше в приміщеннях було дуже холодно, дітям навіть доводилося спати в одязі. Зараз тут тепло і зручно, в 4 групах влаштована тепла підлога, утеплений фасад, замінені вікна, встановлений індивідуальний тепловий пункт, що дозволить регулювати температуру в групах та в подальшому дасть суттєву економію коштів. Роботи, що тривали майже 2 роки, виконано коштом міського бюджету», — розповіла завідуюча дитсадка Людмила Крот.

Теплі слова вдячності прозвучали від колективу закладу та батьків на адресу депутата за округом Олени Кісельової, яка завжди підтримує дитсадок та піклується про його вихованців.

«Цей проєкт є хорошим прикладом того, як у місті слід впроваджувати заходи з енергоефективності всіх наших соціальних об’єктів. Певен, далі буде більше. Дякую всім, хто долучився до реалізації такої класної справи», — сказав Миколаєвський міський голова Олександр Сенкєвич.

Зазначимо, даний проєкт реалізовано в рамках міської програми «Теплий Миколаїв», загальна вартість будівництва понад 17 млн грн. На сьогоднішній день виконано утеплення фасаду, цоколю, горищного та підвального перекриття; монтаж енергозберігаючих віконних та дверних блоків з металопластику; установка пластикових підвіконних дошок та віконних зливів; улаштування теплового вузла; внутрішнє опорядження приміщень (стеля, стіни, укоси); демонтаж/монтаж сантехнічного обладнання; улаштування протипожежного водопроводу, мереж каналізації, водопостачання; — оздоблення (фарбування) зовнішніх стін закладу. Друга черга робіт включає улаштування припливно-витяжної вентиляції; монтаж силових розподільних щитів, автоматів, кабелю; улаштування пожежної сигналізації. Завершити проєкт планують у грудні 2020 року.