Віцемер Дмитро Лазарєв проінспектував хід виконання робіт з енергомодернізації на закладах соціальної сфери

Сьогодні, 19 січня, заступник міського голови з питань інновацій Дмитро Лазарєв проінспектував об’єкти соціальної сфери, на яких втілюють в життя заходи з енергомодернізації.
Разом з керівництвом департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій віцемер відвідав дошкільні навчальні заклади №106 та №144 та школи №29 та №14, розташовані в Корабельному районі міста.
Дмитро Лазарєв оглянув дошкільний навчальний заклад №106, де продовжується реалізація проєкту, що передбачає реконструкцію будівлі з термосанацією. На об’єкті вже замінено вікна та покрівлю, встановлено теплу підлогу, встановлено індивідуальний тепловий пункт.
Як зазначив керівник департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Віталій Бондар, наступними кроками стане утеплення будівлі, облаштування пристроїв заходів для доступу маломобільних груп населення, заміна водостічної системи, реконструкція системи вентиляції, встановлення енергозберігаючих систем освітлення та захисту від блискавки.
Директор дитсадочку Віра Дмитрієва розповіла, що, завдяки проведеним роботам, у закладі стало тепліше та комфортніше і подякувала Дмитру Анатолійовичу та департаменту енергетики за небайдужість до здоров’я дітей.
В дитячому садку №144 на замовлення департаменту енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій здійснюється комплексна термомодернізація будівлі. Наразі в дитсадочку замінено вікна та двері, утеплено цоколь будівлі нижче рівня грунту та підвального перекриття. Господиня закладу розповіла, що багато роботи вже позаду та пропросила віцемера не збавляти темпи.
Багато роботи попереду і в школі №29, де вже замінили вікна та двері, електричну проводку, прилади освітлення. Окрім того, провели утеплення горищного перекриття та перекриття над підвалом, реконструкцію системи опалення, монтаж ІТП.
Далі об’єктом інспектування стала школа №14, де в межах проєкту замінили вікна, провели влаштування покриття покрівлі з профнастилу, утеплили горищне перекриття та цоколь, замінили прилади освітлення.
Учасники виїзної наради обговорили подальші кроки, необхідні для реалізації проєктів.
Віцемер Дмитро Лазарєв зазначив, що всі ці проєкти повинні бути закінчені до кінця року, адже впровадження заходів з енергозбереження будівель – надзвичайно важливе завдання для міської влади. Але тільки у співпраці на усіх рівнях можна досягти найкращих результатів.
«Сподіваюся на плідну співпрацю з управлінням освіти та депутатським корпусом, адже втілення заходів з енергоефективності на об’єктах бюджетної сфери дасть змогу не лише економити бюджетні кошти на оплату комунальних послуг, а й покращити умови перебування підростаючого покоління у закладах освіти. А це — здоров’я наших дітей» — зазначив Дмитро Лазарєв.