Дмитро Лазарєв: Департамент енергетики – це не лише вікна та двері у під’їздах миколаївців

Департамент енергетики не повинен у своїй діяльності обмежуватися лише встановленням вікон та дверей у під’їздах миколаївських багатоповерхівок.

На цьому наголосив заступник Миколаївського міського голови Дмитро Лазарєв.

Він зазначив, що енергомодернізація, якій місто приділяє наразі велику увагу, повинна поширюватися на більш вагомі у часи пандемії соціальні об’єкти – навчальні заклади та заклади охорони здоров’я.

«Зараз, у цей нелегкий час, ми повинні більше уваги приділяти закладам соціальної сфери: наші лікарні, школи та дитячі садочки повинні бути об’єктами номер 1 у списках на енергомодернізацію. Адже здоров’я миколаївців стоїть на першому місці», — підкреслив Дмитро Лазарєв.

Окрім того, віцемер вважає, що більшу увагу варто приділити моніторингу споживання ресурсів задля впровадження наступних заходів з енергозбереження на об’єктах, які першочергово цього потребують.

«Наразі ми повинні довести до логічного кінця об’єкти, на яких вже розпочато роботи з енергомодернізації та, за допомогою енергомоніторингу, прорахувати, які заклади необхідно включити до подальшого плану. Для цього департамент енергетики має порахувати енерговитрати та визначити перелік об’єктів для подальшої енергомодернізації», — зазначив Дмитро Лазарєв.