«Прагнемо отримати спеціалістів, які будуть дивитися у майбутнє», — віце-мер Дмитро Лазарєв вручив дипломи військовослужбовцям та учасникам АТО

В ЧНУ імені Петра Могили відбувся урочистий випуск військовослужбовців запасу, учасників АТО та членів їхніх сімей проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему».
Безкоштовна підготовка 40 студентів здійснювалася за напрямом «Енергетичний менеджмент та енергоаудит», лекторами виступали спеціалісти департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій ММР та Центру енергоефективності м. Миколаєва.
Завітав привітати випускників із закінченням навчання заступник Миколаївського міського голови Дмитро Лазарєв.
Він зазначив, що все в житті починається з енергії і енергія – найцінніший ресурс, який потребує до себе бережливого ставлення.
«Мені дуже приємно, що напрямок енергозбереження зараз популярний і пріоритетний не лише для Європи, але для всієї планети, оскільки ефективне використання енергії – запорука того, що вона буде накопичуватися. Ми повинні подбати про те, яким чином можемо її економити. Саме тому ми проводимо таку переорієнтацію, адже прагнемо отримати спеціалістів, які будуть дивитися у майбутнє», — зазначив віце-мер.
Директор навчально-наукового інституту післядипломної освіти Чорноморського національного університету ім. П. Могили Анна Норд розповіла, що основними завданнями проєкту є підвищення ступеня соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас, ветеранів та членів їхніх сімей до умов цивільного життя.
«Цього разу студенти роглянули питання глобальних проблем, пов’язаних зі зміною клімату, формуванням енергоощадної поведінки в суспільстві. Гадаю, що тепер вони зможуть застосувати здобуті знання задля економії енергоресурсів», — зазначила Анна Норд.