Дмитро Лазарєв: міська влада допомагає фінансово жителям приватного сектору Миколаєва в енергомодернізації їх домівок

Миколаївська міська рада передбачила у програмі «Теплий Миколаїв» компенсації витрат на енергомодернізаційні заходи для жителів приватного сектору міста.

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови Дмитро Лазарєв.

Він наголосив на тому, що міська влада підтримує не лише ОСББ міста, які вирішили впровадити енергоощадливі технології у багатоквартирних будинках за програмою державного Фонду енергоефективності «Енергодім», а й жителів приватного сектору, яким здійснити такі заходи самотужки накладно.

«Міська влада допомагає фінансово не лише ОСББ, а й жителям приватного сектору Миколаєва в енергомодернізації їх домівок. Адже самотужки здійснити такі заходи вкрай важко. Для цього програмою «Теплий Миколаїв» передбачено компенсацію, яка допоможе знизити навантаження на власників приватних будинків і дасть змогу економити на енергоносіяїх. Ми плануємо допомогти фінансово, компенсуючи з міського бюджету до 30% витрат», — зазначив віце-мер.

За його словами, наразі «Ощадбанк» та «Укргазбанк» розпочали видачу населенню «теплих кредитів», частину яких відшкодує держава та частину -місто, таким чином сумарно можна отримати до 65% компенсації:

— на енергоефективні заходи у приватних будинках;

— на твердопаливні котли.

Також у 2021 році миколаївці мають унікальну нагоду отримати підтримку з міського бюджету на придбання обладнання, що забезпечує вироблення електричної енергії з альтернативних джерел енергії для власних потреб.

Дмитро Лазарєв зазначив, що саме для надання консультативної допомоги у питаннях енергозбереження у місті працює комунальна установа «Центр енергоефективності м.Миколаєва», що знаходиться на вул. Фалєєвській,13 та КП «Інститут соціально-економічного розвитку міста Миколаєва», спеціалісти якого надають допомогу у підборі матеріалів, консультації щодо вимог до порядку проведення робіт з дотриманням усіх будівельних норм та правил і можуть перевірити якість виконаних підрядними організаціями робіт.

«Ми сприяємо тому, щоб робити житло миколаївців енергоефективним і комфортним, що, в свою чергу, вплине на комунальні платежі», — підкреслив Дмитро Лазарєв.