У Центрі енергоефективності презентували обладнання та програму, які збиратимуть дані з приладів обліку енергоресурсів для ОСББ

У Центрі енергоефективності м. Миколаєва відбулася презентація додаткового обладнання для існуючих приладів обліку енергоресурсів, яке презентувала компанія «Імексл».

Центр енергоефективності при проведенні заходу спеціально обрав формат фокус-групи. Саме при такому форматі розробник має змогу отримати зауваження та пропозиції від майбутніх користувачів.

Як пояснили представники компанії, таке обладнання дасть змогу ОСББ дистанційно збирати показники лічильників електричної енергії, води, теплової енергії та газу та передавати їх через мережу Інтернет безпосередньо в програму моніторингу.

Таким чином споживачі зможуть контролювати використання води, газу, електричного струму за допомогою мобільного додатку або веб-браузера.

Як відзначили представники компанії, окрім цього, система контролю стежитиме за протіканням води та витоком газу.

За словами директора Центру енергоефективності Юрія Гусакова, встановлення такого обладнання дасть змогу максимально ліквідувати людський фактор і уникнути можливих неточностей при зборі даних з приладів обліку.

«Таким чином ми уникнемо людського фактору. Саме інтеграція такого продукту в прилади обліку енергоресурсів може вирішити це питання», — розповів Юрій Гусаков.