Олександр Омельчук: «План дій за сталого енергетичного розвитку та клімату – енергетична стратегія Миколаєва»

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук в програмі «Діалог» в ефірі телеканалу «МАРТ».

«У 2017 році ми створили робочу групу для розробки Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕРК), який є базовим документом для співпраці з міжнародними організаціями. Протягом року департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій співпрацював з органами державної влади, які займаються енергоефективністю, зокрема, з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України над розробкою програми – і ось маємо результат», –пояснив Олександр Омельчук.

Віце-мер розповів про основні завдання ПДСЕРК:

«Це, фактично, наукова праця, адже до розроблення Плану дій ми залучали наукових експертів для того, щоб спланувати діяльність Миколаївської міської ради і до 2030 року скоротити на 30% викиди СО2. Він містить розділи, які стосуються і житлового комплексу, і енергомодернізації об’єктів бюджетної сфери, і транспорту, і побутових відходів, і, навіть, зовнішнього освітлення. Всі ці розділи містять в собі заходи по скороченню викидів СО2», – заявив Омельчук.

 

Він повідомив, що План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату м. Миколаєва пройшов всі депутатські комісії, на яких депутати підтримали дану ініціативу. Зараз планується винесення цього питання на сесію Миколаївської міської ради.