«Разом у нас все вийде», — Ігор Дятлов відкрив курси з термомодернізації для миколаївських ОСББ

23 листопада у Центрі енергоефективності м. Миколаєва стартували курси для представників ОСББ, учасники яких отримають знання про необхідні етапи і фінансові можливості термомодернізації багатоповерхових будинків.

У відкритті навчальних семінарів взяли учать заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук, директор Центру енергоефективності Юрій Гусаков, депутати Миколаївської міської ради Ігор Дятлов та Владислав Єнтін.

Як повідомив у вступному слові віце-мер з питань енергоефективності Олександр Омельчук, заняття будуть проходити до 21 грудня щоп’ятниці, о 15:00.

«Запрошуємо всіх бажаючих і зацікавлених, щоб отримати максимальні знання з питання комплексної термомодернізації. З чого почати, як продовжити, як отримати оптимальний результат на певному етапі: всі відповіді на ці питання знайдете на наших семінарах», — сказав Омельчук.

Перед початком курсу лекцій представників ОСББ привітав автор проекту «Теплий Дім» Ігор Дятлов.

Дятлов підкреслив, що проект «Теплий Дім» повинен не просто працювати, а весь час удосконалюватися.

На його думку, такі тренінги дозволять учасникам досконально дізнатися про сучасні технології утеплення, освітлення своїх будинків і застосувати їх на практиці, що дозволить в значній мірі економити енергоресурси, а отже — менше платити.

Він зазначив, що сучасні технології в сфері енергомодернізації весь час удосконалюються. Тому на зміну технологіями, які були актуальні ще два-три роки тому, вже прийшли нові, ознайомитися з якими допоможуть семінари.

«Для тих, хто дійсно хоче зробити свій дім комфортним, теплим, енергоефективним, двері Центру енергоефективності та Департаменту енергетики завжди відкриті», — сказав він.

Як зазначив директор центру Юрій Гусаков, заняття проводяться з тією метою, щоб дати головам ОСББ повний обсяг знань про те, як проводити енергомодернізацію будинку, з яких етапів і дій цей процес складається, в якій черговості це найкраще робити і які державні та міські програми можуть скоротити витрати жителів.

Сьогодні головам ОСББ розповідали про етапи комплексної модернізації та облік використаної енергії.