«Брак часу для нас — не обмеження, а виклик», — керівник Департаменту енергетики Володимир Алексєєв

Володимир Алексєєв вважає, що Департамент енергетики Миколаївської міськради, який він очолює, хоча і обмежений в часі реалізації проектів, проте докладе максимум зусиль, щоб роботи і на об’єктах соціальної сфери, і в житлових будинках виконувалися вчасно.

Володимир Алексєєв розповів, що за термін, поки він обіймає посаду керівника Департаменту, затверджено перелік об’єктів соціальної сфери, в тому числі в списку дитячий садок № 87 (входить в національний проект «Велике будівництво), дві міські лікарні — № 5 і № 1 — всі вони проінспектовані в присутності депутатів і технічних фахівців, також департамент зрушився з місця в реалізації проекту НЕФКО, а в багатоповерхівках міста вже роблять «багатостраждальні» укоси, виділення коштів на які підтримали депутати міської ради.

 

«Звичайно, брак часу вносить свої корективи. Але таке обмеження в часі, особисто для мене — виклик. Я буду прикладати максимум зусиль, щоб ми встигли виконати більшу частину робіт. Ми провели в Департаменті кадровий аудит, який показав слабкі місця, що зараз виправлено. Тепер, маючи команду професійних фахівців і взаєморозуміння з депутатським корпусом (дуже вдячний їм за розуміння), стартували з новими силами», — розповів Володимир Алексєєв.

Крім того, проводиться активна робота з компенсацій з міського бюджету коштів на енергомодернізації житлових будинків, а саме — ОСББ, які беруть участь в програмі «Енергодім» і приватних будинків. Нещодавно відбулося засідання комісії з розгляду питань відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту на впровадження заходів з енергозбереження, яка прийняла рішення компенсувати миколаївцям частина витрат на заходи з енергоефективності відповідно до банківських реєстрів.

Керівник департаменту енергетики зазначив, що наразі його структурний підрозділ займається саме енергозбереженням, тому робота підконтрольного йому Департаменту жодним чином не перетинається з іншими структурними підрозділами Миколаївської міської ради.

«За рахунок впровадження енергоефективних заходів в будівлях, відбувається скорочення споживання енергетичних ресурсів, що дозволяє споживачам економити на оплаті житлово-комунальних послуг», — підкреслив Володимир Алексєєв.

Більш детально про реалізацію планів керівник Департаменту обіцяє інформувати громадськість через засоби масової інформації та соціальні мережі.