Народний депутат Ігор Копитін разом з віцемром Лазарєвим та керівником департаменту енергетики Алєксєєвим відвідали ДНЗ 87

Народний депутат України Ігор Копитін разом із заступником Миколаївського міського голови Дмитром Лазарєвим та керівником департаменту енергетики Володимиром Алєксєєвим оглянули ДНЗ 87, де в рамках національної програми «Велике будівництво» реалізується проект капітального ремонту будівлі.
Як розповів Володимир Алєксєєв, замовником проєкту виступив департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради, а виконання робіт фінансується за рахунок коштів бюджету міста Миколаєва.
Наразі виконано утеплення фасаду, цоколю, горищного та підвального перекриття, монтаж енергозберігаючих віконних та дверних блоків з металопластику; установка пластикових підвіконних дошок та віконних зливів, улаштування теплового вузла; внутрішнє опорядження приміщень (стеля, стіни, укоси), демонтаж/монтаж сантехнічного обладнання, улаштування протипожежного водопроводу, мереж каналізації, водопостачання, оздоблення (фарбування) зовнішніх стін закладу. Друга черга робіт включає улаштування припливно-витяжної вентиляції; монтаж силових розподільних щитів, автоматів, кабелю; улаштування пожежної сигналізації. Завершити проєкт планують у грудні 2021 року.
Дмитро Лазарєв зазначив, що комплексна термомодернізація будівлі дитячого садочку не лише зменшить навантаження на міський бюджет у частині витрат на оплату енергоносіїв, а й підвищить комфорт перебування маленьких мешканців міста Миколаєва у навчальному закладі.
За словами Ігоря Копитіна, прихід нового керівництва у департамент енергетики дав змогу зрушити проєкти з термомодернізації об’єктів соціальної сфери з місця. Він побажав не зупинятися та набирати обертів в реалізації таких необхідних для держави ідей.