«Є абоненти, де це доречно зробити», — віцемер Лазарєв про перехід містян на індивідуальне опалення

У Миколаївській міськраді під головуванням заступника міського голови Дмитра Лазарєва відбулася робоча зустріч щодо завдань новоствореної робочої групи з переходу багатоквартирних будинків від централізованого на індивідуальне опалення, участь у який взяли депутат Максим Невінчанний, керівник департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Володимир Алєксєєв та директор «Центру енергоефективності м.Миколаєва» Василь Хоростківський.
Нагадаємо, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підписав розпорядження про створення у мерії робочої групи щодо розгляду питання переведення багатоквартирних будинків на індивідуальне опалення та можливість зменшення витрат міста Миколаєва на енергоресурси під керівництвом Дмитра Лазарєва.
Віцемер Дмитро Лазарєв заявив, що перехід мешканців Миколаєва на автономне опалення в тих будинках, де це доречно зробити, не лише підвищить енергоефективність, а й зменшить витрати населення:
«Тарифи невпинно зростають, тому виходом із ситуації є переведення частини міста з центрального опалення на індивідуальне. Є абоненти, де це доречно зробити, тому що безсумнівний плюс переходу на індивідуальне опалення — можливість скоротити платежі», — підкреслив заступник міського голови.
Володимир Алєксєєв наголосив на тому, що нещодавно Верховна Рада України ухвалила закон про енергетичну ефективність, який, зокрема, направлений на скорочення споживання енергії. За словами Алєксєєва, враховуючи положення Закону, було б доцільно розробити програму переходу частини абонентів теплопостачальних компаній міста на індивідуальне опалення.
За словами Максима Невінчанного, відповідні напрацювання з переходу на автономне опалення мають Первомайськ, Вознесенськ та Очаків, у яких варто переймати досвід. Насамперед, депутат пропонує розглянути питання переходу на індивідуальне опалення абонентів, будинки яких розташованих у так званих «рукавах» тепломереж, де по мережам йдуть значні тепловтрати і якість теплоносія викликає сумніви.
Учасники зустрічі сформували перелік першочергових питань, які планують вирішити на засіданні робочої групи, яке відбудеться о 15:30, 1 листопада, в малій залі міськради.