«До кожного будинку будемо підходити індивідуально», — Дмитро Лазарєв розповів про перехід на автономне опалення

У Миколаївській міськраді під головуванням заступника міського голови Дмитра Лазарєва відбулося засідання робочої групи щодо розгляду питання переведення багатоквартирних будинків на індивідуальне опалення та можливість зменшення витрат міста Миколаєва на енергоресурси.
Віцемер відразу заявив, що кінцевою метою робочої групи є вердикт, якою є стратегія міста в цьому напрямку, чи потрібно це місту взагалі, ну, і при позитивному висновку, реалізація переходу багатоквартирних будинків на індивідуальне опалення.
Дмитро Лазарєв вважає що перехід мешканців Миколаєва на автономне опалення в тих будинках, де це доречно зробити, підвищить енергоефективність і зменшить витрати населення.
«Кожен житель міста, якщо це не йде в протиріччя з технічними характеристиками, сам повинен вибирати, як йому опалюватися, адже тарифи зростають, а, регулюючи тепло, можна скоротити платежі», — підкреслив заступник міського голови.
Директор «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов розповів, що у Миколаєві є біля 100 будинків, які підприємство вважає доречним перевести на іншу систему подачі тепла.
Депутат міської ради Максим Невінчанний запропонував розпочати процес, передавши інформацію про такі будинки до «Миколаївгазу» та «Миколаївоблтеплоенерго».
Дмитро Лазарєв підвів підсумки засідання, в ході якого члени комісії проголосували за перелік першочергових завдань, які, доручили департаменту енергетики:
  • Прорахувати економічне обгрунтування переходу від централізованого до індивідуального опалення;
  • Розглянути можливість розроблення пороєкту програми переходу на індивідуальне опалення.
  • Створити карту з обєктами, які планують переводити на індивідуальне опалення.
Окрім того, віцемер наголосив на тому, що у місті діє комунальна установа «Центр енергоефективності м. Миколаєва», створена для роботи з мешканцями, яка допоможе зібрати інформацію від жителів багатоквартирних будинків, щоб визначити, чи мають вони запит на такий перехід.