Енергоефективність — це не укоси, переходимо до серйозних справ», — керівник департаменту енергетики Алєксєєв

Департамент енергетики, енергоефективності та запровадження інноваційних технологій оновився і переходить до серйозних справ.
Про це заявив керівник департаменту енергетики Володимир Алєксєєв під час презентації заступнику міського голови Анатолію Петрову одного з нових напрямів роботи, яким планує займатися департамент — проєкту «ВСЕ-світ» — освітлення території та облаштування відеоспостереження у закладах освіти.
Проєкт передбачає заміну застарілих 769 ДРЛ-світильників на енергоефективні світлодіодні консольні світильники вуличного освітлення, а де відсутнє освітлення – встановлення 371 автономних світильників на сонячних панелях з датчиками руху та освітленості, а також встановлення системи відеоспостереження.
«Зовнішнє освітлення території навчального закладу та наявність системи відеоспостереження знижує ризик вандалізму та попереджує адміністративні та кримінальні правопорушення (у тому числі хуліганство та пошкодження майна)», — наголосив керівник департаменту.
Він підкреслив, що, встановивши 769 LED-світильників, значно зменшиться споживання електроенергії.
Володимир Алєксєєв розповів також, що у місті є 154 дитячих садків та середніх шкіл, з яких 53 – не мають освітлення прилеглої території.
Департамент енергетики пропонує облаштування 53 закладів освіти автономним освітленням.
Керівник департаменту зазначив, що кінцевою метою впровадження таких заходів є не лише економія енергоресурсів і коштів, а й здоров’я та безпека підростаючого покоління.