Департамент енергетики провів випробування повітронепроникності в ДНЗ 111 за допомогою аеродверей

Субота – вихідний, але для нас – не цього разу. Адже випробування повітронепроникності за допомогою аеродверей (Blower Door Test) можна проводити тільки, коли установа, в даному випадку, дитячий садок №111 «Буратіно» на вул. Корабелів 4а, не працює.
Фахівці департаменту енергетики на чолі з керівником департаменту Володимиром Алєксєєвим були присутні на випробуваннях, які відбулися з метою з’ясування герметичності конструкції будівлі та вікон. Така перевірка проходить перед початком робіт, а потім після їх закінчення, що дозволяє вирахувати ефективність та терміни окупності проєкту.
Для перевірки потрібне спеціальне обладнання.
Важливо зазначити, що досі у Миколаєві за допомогою аеродверей випробування проходили лише у школі №60.
Часто виникає питання, з якою метою іноді замінюють красиві та сучасні, на перший погляд, металопластикові вікна на нові. Відповідь на це питання теж можна отримати в результаті таких випробувань, адже при неякісній установці та неякісній фурнітурі вікна пропускають повітря, зводячи ефект від термомодернізації нанівець. Про жодну енергоефективність у таких випадках говорити не доводиться.
На фото можна побачити дим. Але він абсолютно нешкідливий та потрібен для візуалізації та фіксації проблемних ділянок будівлі.