Миколаївським ОСББ компенсують майже 1,8 млн грн на заходи з енергоефективності

Миколаївські ОСББ отримають 1 774 338,37 гривень на енергоефективні заходи, впроваджені у їхніх будинках.

Про це стало відомо під час засідання комісії з розгляду питань відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту на впровадження заходів з енергозбереження, яка відбулась у Миколаївській міській раді.

Керівник департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження енергоефективних технологій Володимир Алєксєєв зазначив, що компенсацію на впровадження енергоефективних заходів отримають 7 ОСББ, 5 з яких беруть участь у програмі «Енергодім» від Фонду енергоефективності, а ще двом ОСББ компенсують витрати на заходи, які вони здійснили ще у 2019-2020 роках за допомогою «теплих» кредитів.

“ОСББ фінансово накладно самотужки здійснити енергомодеррнізацію їх домівок, тому департамент енергетики допомагає компенсувати витрати на ці заходи. Їх впровадження дає змогу не лише економити на комунальних платежах, а й отримати комфорт перебування у будинку”, — підкреслив Володимир Алєксєєв.

Керівник комунальної установи Миколаївскої міської ради “Центр енергоефективності м. Миколаєва” Василь Хоростківський розповів, що ОСББ, які беруть участь у програмі «Енергодім» і отримають компенсацію витрат, вже вийшли на фінішну пряму і до кінця року планують завершити роботи.