Міська стійкість та інновації: Трансформація міст для сталого та безпечного майбутнього».

Триває «Тиждень стійкості українських міст». Сьогодні відбувся онлайн-семінар: «Міська стійкість та інновації: Трансформація міст для сталого та безпечного майбутнього».

Основною метою заходу було обговорення шляхів підвищення стійкості українських міст за допомогою впровадження інноваційних технологій. Під час події були розглянуті питання впровадження інновацій у містах для забезпечення їх стійкості перед різноманітними викликами, такими як природні катастрофи, соціальні та екологічні кризи. До того ж було приділено увагу енергетичному сектору, серед важливих та актуальних питань розглянули: забезпечення енергетичної незалежності міст, використання альтернативно відновлювальних джерел енергії, реалізація плану міської стійкості.

Працівники департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій взяли участь у семінарі, долучилися до обговорення ключових тем, які стосуються енергоефективності, безпеки інфраструктури та адаптації до змін клімату.

«Тиждень стійкості українських міст» продовжує об’єднувати спеціалістів з різних галузей для обміну досвідом та пошуку спільних рішень для розвитку сталих міських середовищ.

Захід було організовано у співпраці з Організацією з Безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) в рамках проєкту зі створення платформи City Toolbox, яка дозволить громадянам використовувати комплексні інструменти планування, обмінюватися знаннями щодо реалізованих проєктів та сприятиме налагодженню співпраці для майбутніх проєктів стійкого, сталого й інноваційного розвитку міського середовища.