Modular Nexus — будування геріатричного пансіонату та соціального містечка

У Миколаєві відбулася робоча зустріч Миколаївського міського голови — Олександра Сєнкевича та його команди з директором програми Modular Nexus та головою ради Данської асоціації інженерів Фінном Дюрслевом. Обговорювали можливу співпрацю в реалізації двох соціальних об’єктів методом модульного будування.

У рамках міжнародної підтримки Данія надає Миколаєву значну допомогу у відбудові та модернізації соціальної інфраструктури. Одним з ключових напрямків цієї співпраці є реконструкція, будівництво та модернізація соціальної інфраструктури. Темою обговорення стала: співпраця в реалізації двох соціальних об’єктів методом модульного будування.

Пілотними проєктами було обрано будівництво — об’єкту спільного перебування для дітей та літніх людей за європейськими стандартами. Модульні конструкції дозволять швидко і якісно вирішувати питання житлового забезпечення. Великою перевагою такого метода будівництва є швидкість. Перший проєкт, який потребуватиме адаптації під наше законодавство та норми стандартів, займе 12 місяців. Надалі уніфіковані проєкти будуть готові до реалізації за 2-4 місяці. Для реалізації проєктів данська організація планує самостійно шукати та залучати донорів, щоб місто не витрачало бюджетні кошти. Після зустрічі учасники заходу оглянули ділянки, де планується реалізація цих соціальних проєктів та обговорили детальне планування проєктів.