Енергонезалежний Миколаїв «Енергетична стійкість прифронтових громад. Обмін досвідом»

20 вересня у місті Вінниця відбувся практичний семінар: «Енергетична стійкість прифронтових громад. Обмін досвідом» за участю представників: органів місцевого самоврядування Вінниці, вищих навчальних закладів та делегації з Миколаєва, Харкова, Запоріжжя та Сум.

Семінар був присвячений обговоренню шляхів підвищення енергетичної незалежності громад, особливо в умовах воєнних дій, які суттєво впливають на енергетичну інфраструктуру.  Учасники обмінювалися досвідом у сфері енергозбереження, розвитку відновлювальних джерел енергії, а також інноваційних підходів до забезпечення стабільного енергопостачання для населення. Основною темою обговорення були заходи, спрямовані на забезпечення енергетичної стійкості в прифронтових регіонах, де ризики пошкодження енергетичних об’єктів значно вищі.

Працівники департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради взяли активну участь в обговоренні питань з енергетичної незалежності, а також поділилися досягненнями міста в галузі енергозбереження та запровадження відновлювальних джерел енергії. Представники департаменту поділилися напрацюваннями  Плану дій сталого енергетичного розвитку, а також обговорили виклики та можливості впровадження інноваційних технологій для забезпечення стабільного енергопостачання громад. Учасники події акцентували увагу на практичних рішеннях, які, в свою чергу, забезпечать прифронтові міста енергетичною незалежність та стійкість. Такий обмін досвідом сприятиме подальшій реалізації енергоефективних проєктів у різних регіонах України, посилюючи їхню енергетичну безпеку та її стійкість.

Подія відбулася за сприяння Фонду підтримки випускників Програми професійних стажувань за підтримки Бюро з питань освіти та культури Державного Департаменту США, Американського інституту сталого розвитку, а також національних експертів проєкту ЄС «Угода мерів — Схід».