«Зараз дуже вдалий момент для залучення потенційних інвесторів», — Олександр Омельчук на II Форумі індустріальних парків України

Миколаїв знаходиться на етапі вибору керуючої компанії для індустріального парку «Енергія», можливості якого сьогодні презентують заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук, в.о. директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Віталій Бондар та спеціаліст Центру енергоефективності м. Миколаєва Віталій Охрименко на II Форумі індустріальних парків України, що наразі проходить у столиці.

Про це Олександр Омельчук повідомив на свой сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Беремо участь у Форумі індустріальних парків України від Миколаєва. Презентуємо наш індустріальний парк «Енергія». Переймаємо досвід інших регіонів України», — зазначив він.

Віце-мер підкреслив, що зараз Миколаїв знаходиться на етапі вибору керуючої компанії:

«Нагадуємо, що ми зараз знаходимось на етапі вибору керуючої компанії! А тому, зараз дуже вдалий момент для залучення потенційних інвесторів!» — повідомив заступник міського голови.

 

Зазначимо, метою II Форуму індустріальних парків України є синергія влади та бізнесу щодо побудови в Україні інноваційної промислово-аграрної моделі економічного розвитку.

Акцентами заходів Форуму індустріальних парків є розкриття потенціалу такого інструменту економічного та промислового розвитку країни як індустріальні парки та еко-парки, у тому числі з урахуванням досвіду їх функціонування в провідних країнах світу, зокрема, у країнах-сусідах України.

Значна увага приділена практичним питанням удосконалення законодавства в цій сфері, досвіду регіонального та місцевого розвитку індустріальних парків, можливостям вирішення актуальних питань з фінансування проектів ІП та надання допомоги з підключенням до енергетичних мереж та розбудови транспортної інфраструктури, використання коштів Державного фонду регіонального розвитку, залучення приватних інвестицій в інвестиційні проекти ІП тощо.