«Земельна» комісія погодила істотні умови енергосервісних договорів

У Миколаєві відбулося засідання профільної комісії з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології під головуванням І.О. Концевого, на якій депутати одноголосно погодили істотні умови енергосервісних договорів.

Як повідомив під час засідання комісії заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Андрій Слободяник, в 2018 році одним із пріоритетних напрямків діяльності міської влади було визначено запровадження енергозберігаючих заходів на об’єктах бюджетної сфери міста Миколаєва, у тому числі і шляхом залучення позабюджетних коштів.

«Виконком Миколаївської міської ради визначив перші 25 об’єктів  — закладів освіти, для яких проводиться закупівля енергосервісу. На сьогодні місто Миколаїв знаходиться на етапі винесення для затвердження міською радою істотних умов енергосервісних, оскільки, істотні умови договору закупівлі енергосервісу формуються саме за результатами проведеного тендеру», — розповів Андрій Слободяник.

За його словами, механізм здійснення закупівлі енергосервісу проводиться в декілька етапів:

—  рішення виконавчого комітету про закупівлю;

— проведення торгів через систему ProZorro;

— затвердження міською радою істотних умов договору;

— укладення та виконання енергосервісного договору.

«Важлива особливість ЕСКО-механізму  полягає у тому, що виграє тендер не той, хто запропонує найнижчу ціну, а той, хто надасть найвищий показник ефективності енергосервісного договору. Цей показник визначає потенційну економію коштів на енергоспоживанні та грошову вигоду для бюджетної установи. Водночас це — запорука закупівлі найбільш ефективного та якісного устаткування та матеріалів для проведення робіт», — повідомив Андрій Слободяник.