З початку року департамент енергетики зекономив майже 3,9 млн гривень на енергоресурсах об’єктів бюджетної сфери

До системи енергетичного моніторингу департаментом енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради наразі вже внесено 433 об’єкти.

Про це повідомив заступник директора департаменту Андрій Слободяник.

Так, за результатами енергомоніторингу, за січень місяць економія склала 261,1 Гкал теплової енергії, відповідно це складає 442,7 тис. грн.  та 107,124 МВт·год електричної енергії – 267,628 тис.грн.  За лютий місяць економія склала 2019 Гкал теплової енергії, відповідно це складає 2560,765 тис. грн.  та 265,765 МВт·год електричної енергії – 672,264 тис.грн., загальна сума економії – 3,9 млн грн.

Варто зазначити, що економія вираховувалася в порівнянні з даними енергоспоживання за аналогічні місяці 2017 року. Результат відкорегований відповідно до погодних умов відповідних місяців.

«Такої економії вдалося досягти завдяки налагодженій системі обліку використання енергоресурсів та оперативного реагування на позаштатні ситуації. Основне завдання системи енергомоніторингу за результатами опалювального сезону 2017-2018 рр. полягає в певному зниженні споживання паливно-енергетичних ресурсів та фіксації показників споживання. В подальшому  це дасть змогу не допустити перевитрат енергоресурсів майбутніх періодів», — розповів Андрій Слободяник.

Він повідомив, що зараз триває підключення нових об’єктів до системи енергомоніторингу.

«Наразі налагодження системи і підключення нових об’єктів триває. Кропітка та тривала робота дає свої результати. Нам вдалося зекономити суттєві для бюджету кошти і ми плануємо завдяки впровадженню заходів з енергозбереження та вдосконаленню системи енергомоніторингу збільшувати економію бюджетних коштів», — розповів Андрій Петрович.