Керівник департаменту енергетики Володмимир Алєксєєв відвідав ЗОШ №25 та №29

Кожен день співробітники департаменту і його керівник об’їжджають школи, дитячі садки, міські лікарні. Десь для консультування з термомодернізації, десь, для перевірки та аудиту робіт, зроблених повністю, або призупинених вже рік чи два, десь для того, щоб скласти план об’єктів для бюджетних робіт в 2022 році. Ні для кого не секрет, що ремонти розпочаті у величезній кількості соціальних об’єктів і ніякого бюджету не вистачить закінчити їх за один рік. Нова стратегія департаменту полягає в тому, щоб заплановані роботи були точно завершені в строк, а не виготовляти проєкти на 100 і більше мільйонів грн, які так і залишаться гарними проєктами.

12 жовтня керівник департаменту Володимир Алєксєєв і технічні фахівці взяли участь у виїзному засіданні постійної комісії з питань освіти міської ради, де також була присутня Ганна Личко, керівник управління освіти. У плані комісії було відвідування шкіл №29 та №25.

У 29-й школі потрібно виконати фасадні роботи і роботи з гідроізоляції. Крім того, у школі до сих пір функціонує вугільна котельня, а нова, нещодавно побудована, ще не працює. Рятує ситуацію те, що в школі, до речі, побудованої в 1962 році, дуже товсті, метрові стіни, що допомагають зберігати тепло.

Що стосується школи №25, то роботи там замовлялися управлінням освіти, а ми були запрошені комісією, щоб наші фахівці дали свої професійні рекомендації з технічних питань, адже річ не в тому, хто замовляє роботи, а в тому, що всі ми зацікавлені, щоб діти в школах і садках відчували себе комфортно і в теплі.