Конкурс на звання «Energy Management Star 2023»

Угода мерів – це один з найбільших у світі кліматичних та енергетичних рухів. З метою підтримки європейських ініціатив, спрямованих на скорочення викидів в атмосферу вуглекислого газу, у 2017 році м. Миколаїв рішенням Миколаївської міської ради приєднався до ініціативи Європейської комісії зі сталого розвитку міст «Угода мерів» (Covenant of Mayors). На даний час «Угоду мерів» підписали вже більше 150 міст України. Вони беруть добровільні зобов’язання знизити викиди СО2 в атмосферу на 30% до 2030 року.

Проєкт ЄС «Угода мерів-Схід» за підтримки Європейського Союзу щорічно проводить Конкурс на звання «Energy Management Star».  Цей захід відбувається у рамках Європейського тижня сталої енергії 2023 за інформаційної підтримки фонду Держенергоефективності. Цього року департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради сумісно з центром енергоефективності міста Миколаєва прийняли участь у конкурсі «Energy Management Star 2023» та підготували відеоролик «Долаємо енергетичну бідність через енергоефективність та зелений перехід» https://www.youtube.com/watch?v=p64zssulhB4.

        Важливу роль при плануванні та впровадженні політики щодо клімату та енергії відіграє командна робота. Продовжуючи рухатися вперед разом, ми створимо стале та зелене майбутнє для України та світу.