Миколаївський спорткомплекс «Надія» стане енергоефективним

У Миколаєві, в спортивному комплексі «Надія», відбулася виїзна робоча нарада за участю Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, першого заступника міського голови Володимира Криленка,  заступника міського голови з питань енергоефективності Олександра Омельчука, директора КУ «Агенція развитку Миколаєва» Віталія Воронова, представників профільних департаментів та управлінь, а також адміністрації закладу.

Миколаївський міський голова повідомив, що до переліку робіт входить капітальний ремонт системи опалення та покрівлі з утепленням фасаду будівлі, заміна вікон, ремонт роздягалень, але основне питання, на яке варто звернути увагу під час реконструкції спорткомлексу,  – енергоефективність.

«В першу чергу мене цікавить питання енергозбереження на об’єкті. Це і теплозбереження, і вентиляція, і кондиціонування», — повідомив Олександр Сєнкевич.

Як розповів заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, основна проблема спорткомплексу «Надія» — відсутність необхідної електричної потужності. Але в рамках проектування II частини капітального ремонту спортивного комплексу це питання буде вирішено. Разом з тим, на об’єкті будуть  встановлені сучасні енергозберігаючі системи опалення, вентиляції та кондиціонування.

«Акцентуючи увагу на енергозбереженні, ми вкотре підтвердили, що для нашого міста енергетична ефективність стала пріоритетним напрямком. В той же час, на даному об’єкті ми зіткнулися з інженерною задачею: першочергово нам необхідно вирішити проблему збільшення електричної потужності. Нас не влаштовують ті параметри мікроклімату, які є в будівлі на сьогоднішній день і головним завданням для себе ми бачимо не лише збереження енергії, але й комфорт перебування спортсменів та глядачів під час проведення масових заходів у головному спортивному комплексі міста», — повідомив заступник мера.

Олександр Омельчук додав, що при перерозподілі бюджету 2018 року на виконання першої черги необхідно виділити додатково ще 8 млн грн., щоб повністю завершити реконструкцію фасадів та даху.

Замовник робіт — управління капітального будівництва Миколаївської міської ради.

У цілому проект реконструкції спортивної школи «Надія» передбачає фінансування у обсязі 17 млн грн.