«Миколаїв відкрив дорогу суттєвим інвестиціям», — голова Держенергоефективності Сергій Савчук

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук вважає, що Миколаїв зробив важливий крок для отримання інвестицій завдяки ЕСКО-договорам.

Про це він повідомив під час IV Форуму енергоефективного партнерства’18 на тему: «ЕСКО: Успіхи та перспективи. Нові механізми сталого фінансування енергоефективності місцевих громад».

Сергій Савчук розповів, що в Україні перші 20 енергосервісних договорів на суму 18 млн гривень були укладені в 2016 році. У Києві завдяки реалізації 15 таких контрактів вдалося досягти 37% або 1,1 млн грн економії витрат на теплову енергію в 15 навчальних закладах. У 2017 році загалом було підписано 27 ЕСКО-договорів на суму 28 млн гривень.

«Завдяки розробці та прийняттю необхідних законодавчих змін ми відкрили ринок ЕСКО-послуг для бюджетної сфери вартістю від 4,2 до 8,5 млрд доларів», — зазначив голова Держенергоефективності.

Він відзначив, що Миколаїв став другим в Україні містом за кількістю ЕСКО-договорів.

«Я вважаю, це – відмінний результат. Плідна співпраця Держенергоефективності з заступником Миколаївського міського голови з енергоефективності та департаментом енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради дала свої плоди», — повідомив Сергій Савчук.