Миколаїв — за новий досвід: віце-мер Омельчук відвідав твердопаливну котельню в Нікопольському районі

Заступник Миколаївського міського голови Олександр Омельчук разом із заступником директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Андрієм Слободяником побували у твердопаливній котельні птахокомплексу «Дніпровський» у с. Першотравневе Нікопольського району Дніпропетровської області.

До прес-туру, в рамках якого відбулася презентація, приєдналися голова Держенергоефективності Сергій Савчук разом із головою Регіональної торгової палати Края Височина Чеської Республіки, власником компанії «TTS Group» Ріхардом Горки.

Як зазначив Сергій Савчук, котельня потужністю 10 МВт працює на тюкованій соломі і дозволяє підприємству заміщувати до 3,5 млн м3 газу на рік.

«Ми вчергове переконалися, що бізнес бачить вигоду у переході на альтернативне паливо. Скорочення споживання енергоресурсів, особливо газу, дозволяє зменшити собівартість виробленої продукції та підвищити конкурентоспроможність підприємства», — розповів Сергій Савчук.

Як розповіли інженери котельні, там працюють два високоефективні котли, вироблені чеською компанією «TTS Group». Ця компанія входить до групи провідних європейських виробників обладнання для котелень та когенераційних установок на біомасі.

За словами Ріхарда Горки, компанія вбачає значний потенціал для виробництва енергії з біомаси в регіонах України та має намір розширювати свою діяльність.

«Ми робимо все можливе, щоб інвестори мали стимули встановлювати твердопаливні котельні та біоТЕЦ саме в Україні. Зокрема, їхній інтерес до таких проектів посилив впроваджений у березні минулого року стимулюючий тариф на тепло з відновлюваних джерел енергії», — наголосив Сергій Савчук.