«Миколаїв сьогодні в тренді», — Олександр Омельчук про V Форум енергоефективного партнерства

Прогресивні європейські механізми для розвитку енергоефективної України та оптимізації енерговитрат громад – ключова тема, яка об’єднала понад 600 представників Уряду, Парламенту, ЄС, міжнародних організацій, бізнесу, місцевої влади, ОТГ та громадськості на V Форумі енергоефективного партнерства, організованому Держенергоефективності з партнерами у КВЦ «Парковий» у Києві.

У Форумі взяла участь делегація із м. Миколаєва на чолі із заступником Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександром Омельчуком.

Відкриваючи Форум, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук звернув увагу мерів міст, голів обласних і районних держадміністрацій та ОТГ на вже успішно діючі в Україні фінансові інструменти у цій сфері: від «теплих кредитів» до енергосервісу та інших механізмів.

Важливо, що представники ЄС також відзначають успіхи України у розвитку енергоефективності та готові й надалі підтримувати ініціативи у цій сфері.

Як повідомив профільний віце-мер, Миколаїв розвивається у сфері енергоефективності у  всіх актуальних напрямках.

«Сьогодні ми присутні на V Форумі енергоефективного партнерства. Це — головна подія в Україні в сфері енергоефективності, де збираються різноманітні муніципалітети, ОТГ, обмінюються інформацією, а Держенергоефективності презентує свої програми, напрацювання і перспективні плани. Ми бачимо, що Миколаїв знаходиться в тренді. Абсолютно всі теми, які обговорювалися сьогодні — і ЕСКО-контракти, і енергомоніторинг, і термомодернізація, і місцеві програми співфінансування «теплих» кредитів, і розвиток майбутнього Фонду енергофективності — Миколаїв працює за цими напрямками і має досить непогані результати. Тому сьогодні ми отримуємо тут всю необхідну інформацію заради подальших напрацювань для розвитку нашого міста», — повідомив Омельчук.