1,5 млн грн компенсацій за «теплими» кредитами!

У четвер, 12 жовтня, віце-мер Миколаєва Олександр Омельчук провів засідання комісії з розгляду питань компенсації «теплих» кредитів.

З урахуванням попередніх засідань комісії, сума компенсацій городянам і ОСББ склала майже 1,5 млн грн.
Це стало можливим завдяки консультаційній роботі Центр енергоефективності міста Миколаєва та процедурного забезпечення Департаменту енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій.

На даний момент «теплі» кредити, за якими можна отримати суттєву компенсацію — до 70% (держава + місто), видають 3 державні банки: Ощадбанк, ПриватБанк і Укргазбанк.

Компенсацію за «теплими» кредитами можуть отримати не лише юридичні особи. Таку компенсацію за впровадження енергоефективних заходів можуть отримати і миколаївці, які оформили «теплий» кредит на фізичну особу.

При видачі кредитів головним критерієм банків, які є учасниками програми, є енергоефективність. Тобто миколаївці, реалізувавши енергоефективні заходи: встановивши енергозберігаючі вікна, котел на альтернативному паливі або ж утепливши будинок,  можуть розраховувати на компенсацію.

Варто зауважити, що до кінця року компенсація 30% тіла «теплого» кредиту повністю забезпечена місцевим бюджетом. У наступному році на цю статтю витрат, за нашими оцінками, потрібно буде додавати близько 5 мільйонів гривень.

За повної консультацією (як приватна особа) або супроводом «теплого» проекту (для ОСББ) звертайтеся за адресою: ул.Адмирала Макарова 42-а (на розі з вул. Фалєєвською), тел. (0512) 50-01-02, Центр енергоефективності міста Миколаєва, з 11:00 до 17:00.