Представники департаменту енергетики допомагають віце-меру Омельчуку боротися з наслідками стихії

У Миколаєві другий день вирує стихія.

Як повідомив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, який тимчасово виконує обов’язки віце-мера Миколаєва з питань житлово-комунального господарства, на дороги міста вийшла снігоочисна техніка: 28 одиниць техніки КП «ЕЛУ автодоріг» та 41 одиниця залученої техніки підприємств, установ та організацій. Сніг прибирають 290 працівників комунальних підприємств міста.

Директор департаменту Вячеслав Булах проінспектував, у якому стані знаходяться дороги у Малій та Великій Коренихах, чи працює снігоприбиральна техніка у цих віддалених районах.

«Варто відзначити, що цієї зими місто справляється зі стихією. Ми спеціально виїхали у віддалені мікрорайони, щоб дізнатися, чи доходить туди снігоприбиральна техніка. Дороги прочищені і в Малій, і в Великій Коренихах, але подекуди є снігові намети і автомобілі в них попадають. Тоді на допомогу приходить військова техніка», — повідомив Вячеслав Булах.

Заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Андрій Слободяник екстрено виїхав до мікрорайонів Матвіївка та Тернівка, де наслідками стихії став аварійний порив лінії електромереж.

«Дякуючи працівникам комунальних служб та ПАО «Миколаївобленерго» порив електромереж нам вдалося успішно ліквідувати за короткий термін. Окрім того, за допомогою спецтехніки в тих районах прийшлося звільняти автомобілі з людьми зі снігового полону.  Наше завдання — спільно з віце-мером допомогти жителям Миколаєва подолати наслідки стихії», — розповів Андрій Слободяник.