Програми енергозбереження «Теплий Миколаїв» та часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів працюють!

Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій сумісно з КУ «Центр енергоефективності м. Миколаєва» активно співпрацюють в рамках Програм енергозбереження «Теплий Миколаїв» та часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів, які допомагають компенсувати витрати на заходи енергомодернізації домівок ОСББ. Їх впровадження дає змогу не лише економити на комунальних платежах, а й отримувати комфорт перебування мешканцям у будинках.

По програмі часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів станом на 16 травня 2023 року розглянуто 15 поданих заяв. За результатами розгляду звернень ОСББ отримали компенсації часткової вартості електрогенераторів на загальну суму майже 381 тис. грн.

Також, по Програмі відшкодування відсоткових ставок або частин тіла кредиту за кредитами залученими на впровадження заходів з енергозбереження «Теплий Миколаїв» розглянуто 6 поданих заяв, станом на 17 травня компенсовано 774 тис. грн. В рамках зазначеної програми ОСББ виконують такі види робіт :

  • улаштування індивідуальних теплових пунктів;
  • теплоізоляція та заміна трубопроводів, внутрішньо-будинкових систем опалення;
  • комплекс робіт з утеплення зовнішньо огороджувальних конструкцій будівель ОСББ;
  • заміна старих вікон на сучасні енергоефективні вікна.