Профільна комісія погодила План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату м. Миколаєва

У Миколаєві відбулося засідання профільної комісії з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі під головуванням В.В. Євтушенко, на якій депутати одноголосно погодили План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕРК), розроблений  департаментом енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради.

Як повідомив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук, з метою підтримки європейських ініціатив, спрямованих на скорочення викидів в атмосферу вуглекислого газу 19 червня 2017 року Миколаїв приєднався до ініціативи Європейської комісії зі сталого розвитку міст Угода мерів (Covenant of Mayors). За дане рішення проголосували 43 депутати.

«У 2017 році ми створили робочу групу для розробки Плану дій сталого енергетичного розвитку міста Миколаєва, який є базовим документом для співпраці з міжнародними організаціями. Протягом 2017 року департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій співпрацював з органами державної влади, які займаються енергоефективністю, зокрема, з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України над розробкою програми – і ось маємо результат», –розповів віце-мер Миколаєва Олександр Омельчук.

Під час презентації програми заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Андрій Слободяник звернув увагу присутніх на те, що в основу енергетичної модернізації міста у період до 2020-2030 рр. покладені проекти глибокої термомодернізації житлових та громадських будівель і нові інвестиційні проекти модернізації комунальних підприємств міста.

За його словами, ПДСЕРК пропонує інвестиційну та кліматичну політику муніципалітету в сфері сталого енергетичного розвитку та запобігання змінам клімату шляхом скорочення викидів СО2.

Ознайомитися з програмою можна за посиланням: План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату.