«Теплий дім» для маленьких миколаївців: віце-мер Омельчук проінспектував хід виконання робіт у ДНЗ «Синичка»

Заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук разом із депутатом Миколаївської міської ради Ігорем Дятловим проінспектували хід виконання робіт в ДНЗ №123 «Синичка», розташованому у Заводському районі міста по вул. Радісній,4.

Як розповів віце-мер, у дитячому садочку реалізовується проект реконструкції з термосанацією, в рамках якого планують замінити покрівлю, вікна, систему опалення, утеплити фасад та цоколь. Наразі у дитячому садочку закінчуються роботи з заміни покрівлі.

«Сьогодні ми знаходимося на одному з найстаріших дитячих садків нашого міста — №123, «Синичка. Цей дитячий садочок, як і ряд інших навчальних закладів нашого міста, потрапили до програми «Теплий Миколаїв» . Сьогодні тут вже реалізується перший етап цієї програми в частині реконструкції покрівлі. В подальшому ми плануємо замінити вікна, утеплити фасад, утеплити цоколь, замінити систему опалення. Окрім цього, дитячий садочок отримає одну інновацію — тепловий насос. Це збалансує опалювальну систему дитсадочку, принесе комфорт в групи і, що головне, дасть реальну економію енергоресурсів», — розповів Олександр Омельчук.

 

В свою чергу, Ігор Дятлов додав, що такі проекти вкрай необхідні місту і він сподівається на розуміння депутатського корпусу.

За словами директора садочку Світлани Сорокіної, саме за її ініціативою та за погодженням з департаментом енергетики роботи у садочку розпочалися з покрівлі, яка була у вкрай жахливому стані — працівники були змушені у періоди дощу підставляти посуд для збирання води, адже дах часто підтоплювало.

«Я дуже вдячна вам, що ви звернули увагу на наш дитячий садочок, що ви не лише пообіцяли, а робите», — подякувала директор.