У Миколаєві розпочато роботи на виконання умов ЕСКО-договорів

У Миколаєві стартувало впровадження енергосервісу.

У 2018 році було підписано 26 ЕСКО-договорів з миколаївськими закладами освіти.

Про це повідомив заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук.

«У травні вже відбулися перші кроки на виконання умов договорів — розпочаті роботи з проектування для модернізації систем опалення та встановлення індивідуальних теплових пунктів з можливістю регулювання подачі енергоресурсів в залежності від погодних умов», — повідомив Олександр Омельчук.

Як розповів заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Андрій Слободяник, до середини вересня планується проведення цілісного комплексу робіт стосовно впровадження енергосервісу:

проектування ІТП;

комплектація необхідними приладами та матеріалами;

виготовлення ІТП;

монтаж та встановлення обладнання;

пуско-налагоджувальні роботи.

«Перші індивідуальні теплові пункти, відповідно до ЕСКО-договорів, будуть встановлені на об’єктах на початку серпня. До середини вересня ці роботи будуть завершені», — повідомив Андрій Слободяник.

За словами заступника директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій, додатковим бонусом у впровадженні ЕСКО-механізму у Миколаєві є те, що індивідуальні теплові пункти будуть виготовлені на одному з підприємств міста. Окрім того, ІТП обладнані автоматичними системами керування, розробленими спеціалістами з м. Миколаєва, а їх робота  буде узгоджена з єдиною системою енергомоніторинга міста.