Шляхи відновлення інфраструктури України представили на виставці “Ефективні рішення для відбудови” та Форумі енергоефективних рішень для громад в м. Києві

Представники департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій взяли участь у Тематичній виставці “Ефективні рішення для відбудови” та Форумі енергоефективних рішень для громад , що відбулася 7-8 листопада 2023  у м. Києві.

Сьогодні той час, коли українське суспільство потребує ефективних методів та рішень для відновлення та відбудови інфраструктури нашої країни. Саме тому тематика заходів спрямована на відкритий діалог та демонстрацію матеріалів, рішень та технологій щодо відновлення та відбудови інфраструктури України.

Під час зустрічі обговорювали такі тематичні напрямки:

  1. Демонтаж. Очищення територій. Управління відходами від руйнувань.
  2. Енергозберігаючі технології. Альтернативна енергетика. Гарантоване електроживлення.
  3. Як поводитися з будівельними відходами у громадах, які зазнали руйнування інфраструктури внаслідок російської збройної агресії? Яка техніка, рішення та технологічні можливості допоможуть громадам?
  4. Що дозволяє знизити енергоспоживання? Енергоефективні заходи: утеплення фасадів та покрівлі комунальних будівель (шкіл, дитячих садочків, лікарень тощо), заміна дверей та вікон на енергозберігаючі, встановлення систем опалення на альтернативних видах палива, використання сучасного освітлення тощо.
  5. Звідки громаді брати кошти на впровадження енергоефективних заходів? Чим саме можуть допомогти держава, бізнес, міжнародні партнери? З чого почати, як підготувати і реалізувати проєкти з енергоефективності?

Також з представниками громадської організації «Екоклуб» та громадською спілкою «Український фонд енергоефективності та енергозбереження» обговорили питання пошуку та залучення інвесторів для відбудови міста Миколаїв та впровадження енергоефективних заходів в будівлях закладів соціальної сфери.