«Інститут соціально-економічного розвитку міста» розпочинає енергоаудити для миколаївських ОСББ

Комунальне підприємство «Інститут соціально-економічного розвитку міста» прийняло рішення розпочати проведення енергоаудитів для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Про це повідомив виконуючий обов’язки директора комунального підприємства Олександр Малікін.

За його словами, КП вирішило  розширити сферу діяльності з проведення енергоаудитів не лише для об’єктів бюджетної сфери, а й для житлового фонду міста.

«Наше комунальне підприємство є виконавцем низки заходів в рамках реалізації програми «Теплий Миколаїв», зокрема — проведення енергоаудиту. У минулому році ми проводили енергоаудити на об’єктах бюджетної сфери — у лікувальних та навчальних закладах. Зараз ми підключаємося до енергоаудитів для ОСББ, оскільки бачимо, що і тут потрібна допомога. Ми маємо для цього всю необхідну техніку і знання», — запевнив Олександр  Малікін.

 

На прикладі ОСББ «ПГС, 23/1» він пояснив, які етапи включає в себе проведення енергоаудиту та на що необхідно звернути увагу перед його проведенням.

Співробітники «Інституту соціально-економічного розвитку міста» показали на прикладі візуально-інструментального обстеження зовнішніх огороджувальних конструкцій будинку, як працює спеціальне обладнання.

Голова правління ОСББ «ПГС, 23/1»  Тамара Мішеніна вважає, що енергоаудит – необхідна умова для подальших робіт з енергомодернізації.

«Ми плануємо провести енергоаудит, щоб побачити наші «слабкі» місця, зрозуміти, на якому етапі відбувається втрата тепла. Наш будинок 1979 року і система опалення тут досить застаріла та зношена. Тому зараз ми задумались над встановленням індивідуального теплового пункту», — розповіла Мішеніна.