14 червня відбувся відкритий захід Rebuild Niko-Fest 2024 від КНУБА за участю представників Департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій, КУ ММР Центру енергоефективності.

14 червня відбувся відкритий захід Rebuild Niko-Fest 2024 від КНУБА за участю представників Департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій, КУ ММР Центру енергоефективності. Подія проходила в рамках Європейського тижня сталої енергії 2024. Rebuild Niko-Fest 2024 – став масштабним майданчиком для обміну досвідом та обговорення новітніх розробок у сфері енергетики, реновації та відбудови м. Миколаєва.

Основою обговорень стали: особливості запровадження енергоефективних технологій у будівельній індустрії регіону, стала енергетика та її розвиток в м. Миколаєві, запровадження сучасних енергоощадних технологій у Миколаївській громаді. На урочисте відкриття с промовою завітав перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков. Члени організацій поділилися своїм досвідом та успішними проєктами у сфері енергоефективного будівництва та впровадження енергоощадних рішень. Представниця Спілки будівельників півдня України наголошувала на створенні енергокластера. Він мав би на меті об’єднати науковців, бізнесменів, державних діячів в досягненні сталості та енергетичній стійкості. Також була організована онлайн-зустріч із представителькою данської будівельної організації Modular Nexus.
Компанія представила основні напрямки відновлення – створення модульних будинків для людей, які втратили свої домівки, для літніх людей, а також відбудову лікарень. Наразі данська компанія співпрацює з Центром енергоефективності над проєктом: «Соціальне місто» — проєктування та будування енергоефективних модульних будинків. Учасники заходу ознайомилися з інноваційними проєктами, рішеннями та обговорювали перспективи їх впровадження в енергетичній, екологічній та будівельній галузях місті. Доповідачі – підкреслили важливість співпраці між науковими установами, державними органами, органами самоврядування та підприємствами міста для досягнення сталого розвитку та підвищення енергоефективності інфраструктури.

Головні учасники форуму: державні уповноважені особи, голови ОСББ, команда Департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій та Комунальної Установи Центр енергоефективності, почесний гість Якоб Торрілд Хансен (заступник аташе посольства Королівство Данія в Україні), перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков, Миколаївський будівельний фаховий коледж Київського національного університету будівництва й архітектури, головний архітектор Миколаївської міської ради – Євген Поляков, представники АТ «Миколаївобленерго» та МКП «Миколаївводоканал».

Захід був проведений за активної підтримки партнерів: Угоди мерів — Схід, Центр енергоефективності, Асоціації Енергоефективних міст України (АЕМУ).
#EUSEW2024