«Охорона навколишнього середовища, оцінка впливу на довкілля та стратегічна екологічна оцінка: екосистемний підхід та застосування сучасних технологій»

15-16 жовтня відбувся навчальний курс на тему: «Охорона навколишнього середовища, оцінка впливу на довкілля та стратегічна екологічна оцінка: екосистемний підхід та застосування сучасних технологій». Курс був спрямований на підвищення рівня обізнаності сучасних підходів до охорони довкілля та впровадження екологічних ініціатив у рамках стратегічного розвитку міста. Учасники курсу розглянули принципи екосистемного підходу, новітні технології для моніторингу стану навколишнього середовища та методики оцінки впливу на довкілля. Особлива увага приділялася інтеграції цих знань у стратегічне планування, що дозволяє забезпечити сталий розвиток територій та зменшити негативний вплив на природу.
Також учасники ознайомилися з новітніми технологіями моніторингу та оцінками впливу на навколишнє середовище, розглянули нагальні виклики м. Миколаєва, серед яких: забезпечення міста питною водою, екологічні проблеми спричинені війною. Навчання є частиною стратегічної програми з підвищення екологічної відповідальності та сталого розвитку.
У заході взяли участь працівники департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради.