Rebuild MYKO FEST 2023: миколаївська молодь готова долучитися до відновлення міста після війни

15 -17 червня у Миколаєві відбувся триденний фестиваль «Rebuild MYKO FEST 2023», під час якого студентська молодь презентувала власні проєкти з відновлення пошкодженої інфраструктури міста.

Організатором заходу виступив колектив Миколаївського будівельного фахового коледжу. Партнери від міської влади — департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій, департамент архітектури та містобудування, управління молодіжної політики міської ради.

До участі у фестивалі долучилися провідні будівельні компанії України, іноземні партнери, студенти та викладачі вишів.

На фестивалі представили ескізні роботи студентів щодо відновлення зруйнованих війною об’єктів інфраструктури та енергетики Миколаєва. Молодь поділилася і власним баченням подальшого розвитку свого міста.

Ініціативних молодих миколаївців привітав перший заступник міського голови Віталій Луков. Він підкреслив, що міська влада продовжить підтримувати будівельний коледж та його вихованців.

“Ми запрошуємо студентів та викладачів до участі в розробці нового майстер-плану Миколаєва, чекаємо від них цікавих ідей та пропозицій”.

Гості фестивалю можуть ознайомитися з досягненнями будівельної галузі, новітніми технологіями з відновлення постраждалих об’єктів, проєктами у сфері енергоефективності та запровадження альтернативних джерел енергії, сучасними технічними рішеннями щодо відбудови житла.