«Теплий дім»: Ігор Дятлов та Олександр Омельчук вручили сертифікати слухачам курсів з енергомодернізації

23 листопада у Центрі енергоефективності м. Миколаєва стартували курси для представників ОСББ, учасники яких отримають знання про необхідні етапи і фінансові можливості енергомодернізації багатоповерхових будинків.

21 грудня відбулося останнє заняття курсів, на якому директор Центру енергоефективності м. Миколаєва Юрій Гусаков розповів, які існують державні програми фінансової підтримки, що таке револьверний фонд та ЕСКО-механізм.

«У нас протягом місяця проходили курси під назвою «Теплий дім», ми їх почали проводити для того, щоб дати головам ОСББ і ЖБК найповнішу інформацію про те, що входить до комплексної енергомодернізації житлового будинку і за рахунок яких програм компенсацій можливо вирішити ці проблеми в будинку», — розповів директор.

Гусаков наголосив на тому, що одразу всі енергомодернізаційні заходи зробити накладно, тому до питання необхідно підходити поетапно.

Заступник Миколаївського міського голови з питань енергоефективності Олександр Омельчук розповів про певні зміни, які були внесені до програми «Теплий Миколаїв» задля того, щоб ОСББ отримали більше можливостей для енергомодернізації своїх будинків.

«За побажаннями голів ОСББ ми створили додаткові механізми, щоб у наступному році ми мали більше можливостей проводити енергомодернізаційні заходи. Це – збільшення ставки по компенсаціям по програмі «Теплий Миколаїв», впровадження альтернативної енергетики під компенсації, револьверний фонд та додаткова 50% знижка на проведення енергоаудитів та ряд інших заходів, про які сьогодні детально розповіли, щоб голови ОСББ мали повну можливість скористатися цим, і якомога дешевше для жителів свого будинку провести заходи з енергозбереження», — повідомив віце-мер.

 

Підсумок підвів депутат Миколаївської міської ради — ініціатор запровадження у місті програми «Теплий дім» Ігор Дятлов.

«У заході взяли участь близько 15 ОСББ.В першу чергу ці курси були направлені на те, щоб головам ОСББ пояснили можливості ефективності , наскільки це важливо, і, найголовніше, наскільки це вигідно. Враховуючи ті оцінки, які були дані після підведення підсумків і вдячності голів ОСББ, ми розуміємо, що таких курсів повинно бути більше. Щоб люди все більше і більше дізнавалися про можливості енергоефективних програм, зокрема програми «Теплий Дім», — повідомив депутат.

Разом з віце-мером вони вручили слухачам курсів сертифікати та методичні рекомендації, розроблені працівниками Центру енергоефективності.